Home / Agenda

Agenda Museumvrienden

Zaterdag 11 mei
Op zaterdag 11 mei zijn Museumvrienden van diverse musea vanaf 11 uur te gast in Gouda. De Goudse museumvrienden zijn van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn.

Woensdag 22 mei, 19.30 uur Lezing met ALV

Zaterdag 22 juni Dorus Rijkers Museum Den Helder

Zaterdag 21 september
Vrienden excursie

Vorig jaar waren de Nederlandse Musea, die aangesloten zijn bij de Nederlandse Federatie Van Museumvrienden (NFVM) te gast in Gouda. We hebben toen met elkaar afgesproken dat we museumvrienden uit het hele land 'Ons Museum' willen laten zien. Een aantal Musea hebben daarover met elkaar afspraken gemaakt. Goudse Museumvrienden, zijn welkom in de volgende Musea:

Programma Zaterdag 16 maart in het Elisabeth Weeshuis Museum Culemborg Ontvangst 11.00 uur Rondleiding 11.30 uur Facultatief rondleiding door Culemborg

Aanmelden uiterlijk 8 maart aanmelden via museumvriendengouda@gmail.com
Adres: Herenstraat 29 4101 BR Culemborg ie interesse heeft zich minimaal een week voor het bezoek, aanmeldt via museumvriendengouda@gmail.com Wij geven het aantal deelnemers door aan het ontvangende museum. U reist op eigen gelegenheid naar het betreffende museum. U regelt zelf eventuele carpooling.

Bijeenkomst museumvrienden in Museum Gouda

21 maart 2019 van 15.00 uur tot 17.00 uur

Museum Gouda en de Goudse Museumvrienden nodigen u graag uit voor een informele bijeenkomst in Museum Gouda op donderdag 21 maart, waarin museumvrienden afscheid kunnen nemen van Corry van Blokland-Mobach. Corry en haar man Rokus, die dit helaas niet meer kan meemaken, zijn heel waardevol voor het museum geweest. We willen Corry daarom graag in het zonnetje zetten.

Tijdens de bijeenkomst vertelt directeur Marc de Beyer de Museumvrienden graag iets over het fraaie glasruitje van Wouter Crabeth, waaraan de Museumvrienden samen met de Vereniging Rembrandt hebben bijgedragen. Museum Gouda is blij dat we met deze steun dit cultureel waardevolle glasruitje hebben kunnen verwerven (voor meer informatie zie Nieuwsbrief 31)

Ook vertelt Marc de Beyer kort iets over het Donateursfonds dat het museum opricht in samenspraak met het bestuur van de Vereniging van Goudse Museumvrienden. In het voorjaar organiseert het museum daarover nog een speciale bijeenkomst.

Vanaf 15.30 uur worden er twee rondleidingen gegeven:

  • Salon 2019, met prachtig werk van 25 kunstenaars uit Gouda en het Groene Hart (goed toegankelijk voor wie minder goed ter been is)

  • Buiten Schilderen, met prachtige landschappen van o.a. Rousseau, Daubigny, Corot, Maris, Mauve en Gabriel (deze tentoonstelling op de bovenverdieping is helaas minder goed toegankelijk)

We beginnen de bijeenkomst met een kopje thee/koffie in het museumcafé. U bent daarom van harte welkom om 15:00 uur in het museumcafé (Achter de Kerk 14).

Wilt u zich ter voorbereiding aanmelden via museumvriendengouda@gmail.com

Open ateliers

Op een aantal dagen zetten Salonkunstenaars de deuren van hun atelier open. Kijk voor meer informatie en de adressen op www.museumgouda.nl.

Kunst voor Kids (28 april)

Rondje Stadsmaquette:

Op elke eerste zondag van de maand kunt u , tussen 14.00 en 15.00 in Museum Gouda terecht, voor een rondje stadsmaquette. Het verhaal op zaal is gratis. U betaalt alleen museumentree; opgave van te voren is niet nodig.