Home / Activiteiten / Eerdere activiteiten

Excursie naar Helmond en Asten

Op zaterdag 23 september 2017 heeft een grote groep Museumvrienden twee locaties bezocht. Eerst werd het EDAH Museum bezocht, dit laat de ontwikkeling zien van de productie, distributie en verkoop van kruidenierswaren van toen naar nu. Vooral oudere bezoekers herkennen veel, zo zag de kruidenierswinkel er vroeger uit. Ook de producten riepen herinneringen op, winkelindelingen en reclames, oude merken maar ook nog bestaande.

Daarna is Museum Klok en Peel bezocht, waar voor de rondleiding is geluncht. Daarna is een groep ‘Klok’ en een groep ‘Peel’ gevormd. Zo kwamen we meer te weten over de grootste verzameling luidklokken ter wereld en over de natuur- en cultuurhistorie van de Peel. Tot slot kon de tuin worden bekeken, met veel natuurhistorische informatie – de flora en fauna – van de Peel.

Een geslaagde dag, het bracht ons op verrassende plekken en we beleefden een gezellige en leerzame dag.

Museumvrienden

Excursie 2017 naar EDAH in Helmond en Klok en Peel in Asten

Helmond

Ontvangst in Museum EDAH

Museum EDAH

uitleg

EDAH

de oude winkel

EDAH

uitleg

Asten

Museum Klok en Peel

Asten

constructie carillion

Asten

klok

Het Geheim van de Meester

Op 3 november 2017 kunnen de Museumvrienden in de Goudse Schouwburg inzicht te krijgen in de geschiedenis van de schilderkunst. Onder leiding van Jasper Krabbé ging een team van experts op zoek naar de geheimen van o.a. Vermeer, Mondriaan, Van Gogh en Jheronimus Bosch. Nu maakt het meestersatelier plaats voor de theaterzaal en geeft het team van experts antwoord op de vraag: hoe deed de meester het? Onder leiding van Jasper Krabbé ging een team van experts op zoek naar de geheimen van o.a. Vermeer, Mondriaan, Van Gogh en Jheronimus Bosch. Nu maakt het meestersatelier plaats voor de theaterzaal en geeft het team van experts antwoord op de vraag: hoe deed de meester het?

ALV 2011 met muzikale bijdrage van fluitist Cees Buskes.
Kraam museumvrienden Stadhuis Gouda, 2012
Vrienden bezoeken Museum Meermanno in Den Haag, April 2015
Vrienden bezoeken Museum Meermanno in Den Haag, April 2015
ALV 2016 met Quatre mains optreden van Jan Hein Boone en Nico Woudstra.
Samenwerking Kunstpunt Gouda en Vereniging van Goudse Museumvrienden. September 2016
Kamerscherm, gerestaureerd met bijdrage van de museumvrienden.